fbpx

Teenovator и Varnapreneurs обединяват сили в партньорство

Както знаете, “Varnapreneurs” е общност, която подкрепя и развива предприемаческата екосистема във Варна и региона. Като такава, за нас е изключително важно да си партнираме с други общности и организации, които споделят същата визия и мисия! С радост съобщихме на събитие #16 | 30.09.2024 с гост Храбрен Банков, че Teenovator и “Varnapreneurs” обединяват сили в партньорство, насочено към едно, а именно развитието и подкрепата на предприемаческата екосистема във Варна и района.

Щастливи сме, че чрез партньорства като това с Teenovator (Тийноватор), имаме възможността да предадем своя опит и знания на най-младите, водейки ги по пътя на успеха! Teenovator вече шест години създава стартъп клубове за ученици от 10-ти и 11-ти клас във Варна. Над 500 ученици от града са преминали през програмата, като това партньорство ни дава шанс да се включим още по-активно в подпомагането и развитието на мотивирани тийнейджъри!

Да бъдеш ментор в Тийноватор не е просто роля – това е мисия и уникална възможност. Общуването с младите хора е обогатяващо и ви дава възможност да развиете или усъвършенствате своите лидерски умения и качества.

 Менторите наистина имат силата да повлияват положително на живота на тийнейджърите, да им помагат да откриват нови хоризонти и да изграждат бъдещето си след гимназията.

С вдъхновение гледаме напред, развивайки следващото поколение предприемачи заедно с Teenovator 7!

Тийноватор в цифри:

Тийноватор се реализира пилотно в България през учебната 2018-2019 година, когато в програмата участват общо 50 ученици от 4 училища в град София.

За 5 години расте с повече от десет пъти и през учебната 2022-2023 година прави голям скок – участие вземат 600 ученици от 33 български града, както и 80 ментори – предприемачи от всички сфери на бизнеса. В шестото издание на Тийноватор, през учебната 2023-2024 година, са включени 700 ученици от общо 38 български града, и 100 ментори.

Тийноватор свързва екипи от по 10-15 ученици в 10-ти и 11-ти клас с по двама ментори, които в продължение на осем месеца – от октомври до май месец, им помагат да развиват меките си умения, като работа в екип, адаптивност, презентиране, управление на времето, както и да стартират собствен бизнес.

Срещите между менторите и учениците са ежеседмични, в продължение на една учебна година, и се движат по специално разработена програма от теми, благодарение на която учениците да се научат как се прави бизнес от А до Я, как се работи в екип и как се презентира пред инвеститори.

Тийноватор е базиран на учене през практика и е фокусиран върху стимулиране на креативното мислене на учениците. В края на учебната година екипите представят първите си стартъп компании пред жури от инвеститори и това е техният старт в света на бизнеса.

Програмата е безплатна, с което дава равен достъп до предприемачеството на всички младежи в тази възраст. С това допринася за повече подготвени отрано кадри за пазара на работна ръка и е инвестиция в бъдещето на икономиката на страната.

За шест години в Тийноватор са регистрирани над 2300 участия на ученици от 40 града, с над 200 ментори, а на Финалните състезания са представени над 300 стартъп бизнеса в начален стадий.

Сподели в социалните мрежи
Gabriela Trendafilova
Gabriela Trendafilova

Здравейте, казвам се Габриела Трендафилова!
Накратко за мен. Завършила съм няколко висши образования, които ми осигуряват поглед върху различни теми. Имам опит в писането на статии и интервюта. Обичам да пиша и вярвам в силата на правилно използваните думи и тяхната способност да променят мисленето и света около нас.
Обожавам да правя интервюта, защото зад всеки успех, всяка иновация, всеки предприемач, всъщност стои една интересна и вдъхновяваща човешка история. За мен е привилегия да разказвам и споделям тези истории, като вярвам, че всяка от тях има своя стойност и може да промени историята на някой друг.

Articles: 7