fbpx

“Varnapreneurs” е пълноправен член на ИКТ Клъстер – Варна /ICT Cluster Varna! 

Екипът ни е изключително щастлив от факта, че “Varnapreneurs” е пълноправен член на ИКТ Клъстер – Варна (ICT Cluster Varna)! 

На 12.09.2024 г. се проведе гласуването, с което официално “Varnapreneurs” се присъедини към организацията.

ИКТ Клъстер – Варна обединява организации и експерти, които споделят визията за превръщането на град Варна в естествен хъб за информационни технологии и иновации в черноморския регион. Членовете на клъстера допринасят със своето време, усилия и финансови средства за постигането на тази амбициозна цел.

Визията на ИКТ Клъстер – Варна е:  

✔ Да създадат колаборативна IT бизнес екосистема между членовете на Клъстера за синергичен ефект;

✔ Да изградят условия за оптимално изграждане на кадри и таланти за обезпечаване на бизнеса;

✔ Да утвърдят град Варна като глобално-разпознаваем регион за IT технологии, иновации и инвестиции и предпочитана локация за IT компании и професионалисти в сферата на IT технологиите, които да се развиват професионално тук.

Членове на ИКТ Клъстер – Варна са водещи компании и университети като: Ардес.бг/Ardes.bg, Виваком България, Перфомалис, Уча.се, както и Икономически университет – Варна, Шуменски Университет „Епископ Константин Преславски“, Технически университет – Варна и други.  

Присъединявайки се към ИКТ Клъстер, “Varnapreneurs” затвърждава своята ангажираност към развитието на местната предприемаческа екосистема и подкрепя изграждането на Варна като ИТ хъб.

Очакваме с вълнение новите възможности, които ще се открият пред нас чрез това партньорство!

Сподели в социалните мрежи
Gabriela Trendafilova
Gabriela Trendafilova

Здравейте, казвам се Габриела Трендафилова!
Накратко за мен. Завършила съм няколко висши образования, които ми осигуряват поглед върху различни теми. Имам опит в писането на статии и интервюта. Обичам да пиша и вярвам в силата на правилно използваните думи и тяхната способност да променят мисленето и света около нас.
Обожавам да правя интервюта, защото зад всеки успех, всяка иновация, всеки предприемач, всъщност стои една интересна и вдъхновяваща човешка история. За мен е привилегия да разказвам и споделям тези истории, като вярвам, че всяка от тях има своя стойност и може да промени историята на някой друг.

Articles: 7